sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Laulujoutsenten kanssa syksyssä

Pitkästä aikaa koko perheen voimin lähdimme perjantaina tontille! Aurinkoa ja syyskuun puoliväliin nähden lämmintä luvattiin säätiedotuksissa, joten päätimme uhmata syksyä ja lähteä vielä kerran telttailemaan!





Perjantaina saavuimme perille puoli 9 ja metsä oli jo pimeä! Ei syksyn saapumista kaupungissa samalla tavalla huomaa... Taskulamppujen ja öljylamppujen voimin saimme lapset nukkumaan ja lämmittelimme nuotiolla pilkkopimeään asti. Tähtitaivas oli mahtava! Järvemme laulujoutsenpariskunta viihdytti laulullaan molempina iltoina, komea ääni! Toivottavasti taas keväällä saapuvat riemuksemme järvelle.




Kylmät yöt hieman etukäteen jännitti, mutta vasta toisena yönä varpaat, peput ja nenänpäät palelivat. Kyllä laadukkaaseen makuupussiin kannattaa investoida! Vielä kun olisi makuualustat, jotka eivät vuoda, jotta pysyisi "ilmassa" koko yön... no, mökki nousee keväällä, joten niihin ei enää kannata panostaa.

Peseytyminen järvessä oli raikas kokemus, tuli ihan jo avantouinti mieleen ihon kihelmöinnistä! Aamuisin järvi oli usvassa, vasta lounasajan tienoilla alkoi aurinko lämmittää.





Viikonloppu meni laiskotellen, lähinnä halkoja hakaten. Huussin räystäs sai maalin, se taisi olla suurin ponnistus... Rakennuslupa tuli postissa viime viikolla, kahden viikon päästä valetaan mökin perustus - toiveissa on, että vielä pääsisi omalle maalle telttailemaan, mutta ehkä yöpyminen anopin mökillä kuitenkin on silloin jo järkevämpää...


Näkymä riippukeinusta.

Huussin sisustamista, pyyhekoukku ja lisko


Unelmien ilta-aurinko! Tähän näkyyn ei ikinä kyllästy!



tiistai 10. syyskuuta 2013

Miesten viikonloppu

Syksy on tullut, itse en ole päässyt tontille pian kuukauteen, ikävä luontoon on kova! Perjantaina auto kuitenkin starttasi jälleen kohti omaa maata, kyydissä isä ja vanhin poika - laatuaikaa tiedossa!

Yllätys odotti miehiä tontin tiellä hämärän laskeutuessa- naarashirvi oli vastassa, hetken katselivat toisiaan, kunnes hirvi jokotteli pois.

Kipinävahti
Olikohan kenties syksyn viimeinen aurinkoinen, lähes helteinen viikonloppu? Telttailu sujui hienosti, vaikkakaan miehet eivät järveen enää uskaltautuneetkaan. Halkotöitä tekivät ja nuotiolla nauttivat, takaisin kotiin lauantaina saapui kaksi savulta tuoksuvaa, rauhoittunutta miestä.

Vaikka ei tontilla enää jatkuvasti käydäkään, tapahtuu taustalla. Takkavalintaa olemme miettimässä, ja perustukset on tarkoitus valaa kahden viikon kuluttua. Silloin viimeistään pääsen minäkin taas metsään :) Sen jälkeen voi syksy ja talvi tulla, maaliskuuta ja mökkipaketin toimitusta jäämme innolla odottamaan!


Syysaamun usva

Rapumertoja nostamassa - ei saalista.

Lauantain urakka: poikki ja pinoon.



Saostuskaivot, valmiina saunojia varten...


Paraatipaikka! Vain mökki puuttuu...