maanantai 21. lokakuuta 2013

Talviunille

Ilma on viilennyt, tontilla ei enää juurikaan olla käyty nautiskelemassa. Sinne kun on menty, on tehty töitä: perustuksia, leirin purkamista, rajapyykkien asentamista ja viimeisenä perustusten täyttöä hiekalla ja aurausmerkkien asettamista. Nyt on kaikki valmista talvea varten, pilarit odottavat jo maaliskuuta ja hirsiä saapuvaksi!


Lasten kanssa viimeinen reissu tehtiin syyskuun lopulla siten, että yövyttiin anopin mökillä. Tontilla värjöteltiin nuotion ääressä, maakin oli jo kovin märkää ja mutaista. Yöt on jo kylmiä ja hiiret innokkaita pääsemään teltan suojiin nakertelemaan kaiken syötäväksi kelpaavan, jopa hyttyskierrukat... Viime viikolla mies lopulta purki teltan, sille ei toivottavasti tule käyttöä enää vaan päästään keväällä mökkiin!

Tässä näkyy nyt vaihe vaiheelta perustusten tekoa:

Betonivalu

Pilarit ja saunan + takan paikat

Valmis pohja, hiekalla täytetty. Talvi saa tulla!


Rajapyykit on lisätty myös ostamanne lisämaan rajalle. Toimitus tapahtui kaatosateessa, kuinkas muutenkaan. Saimme rantakivet oman maan puolelle, se hieman yllätti, raja jatkuikin pidemmälle kuin mitä ajattelimme! Mahtava paikka poikien ensi kesänä virvelöidä :)

Teltan pohja :) 
Yhtään en jää kaipaamaan telttaöitä. Ihanaa päästä ensi vuonna lämmittelemään takkatulen loimuun ja laittaa ruokaa muualla kuin Trangialla! Paljon on hommia vielä edessä, mutta tämä perustusten tekeminen oli ehkä arvaamattomin ja vaikein homma. Kustannuksetkin oli yllätyksiä, mutta onneksi tarkka budjettilaskelmamme edelleen pitää paikkansa.

Tähän räntäkuvaan on hyvä lopettaa blogi tältä kesäkaudelta - jatkoa tulee ensi vuonna, kun taas tapahtuu. Hirret saapuvat maaliskuussa...

Lokakuinen räntäsade