maanantai 26. elokuuta 2013

"Isi on katolla!"

Siinä vaiheessa kun on mitattu, hakattu, sahattu, naulattu ja maalattu, on ihanaa kun jossain vaiheessa kuuluu: "Äiti, isi on katolla!" Se tarkoittaa, että jotain on jo melkein valmistunut! Meillä se oli tällä kerralla huussi, joka sai viikonlopun aikana tuplamaalin ulkopintaan ja maalin myös sisäosaan, oven ja katon. Koko homma siis valmistui! Tonttimme eka asia :) Tästä on hyvä jatkaa rakentelua. 



Illat viileni nopeasti ja yöllä taisi lämpotilakin käydä lähellä nollaa, siinä vaiheessa piti jo miettiä, voiko tätä tehdä enää jatkossa lasten kanssa. Onneksi on hyvät makuupussit ja tulentekotaitoinen mies, jotta päästiin aamulla heti teltasta kömmittyämme lämmittelemään nuotiolle.  

Päivä kuitenkin lämpeni nopeasti ja päivällä päästiin nauttimaan jo hieman viilenneestä järvivedestä ja kauniista auringonlaskuista. Käytiin myös soutelemassa auringonlaskun aikaan. Lapset puuhasteivat, välillä metsuria leikkien, välillä saviukkoja tehden - vain mielikuvitus rajana! 







Tonttimme ranta järveltä kuvattuna, kokonaan omaa rantaa!

Pikku-metsuri keskellä kuvaa... :)








maanantai 19. elokuuta 2013

Työmaa

Metsäneläinten rauha järkkyi kun maanantai-aamuna klo 7.00 alkoi kaivinkoneen työ. Koko päivän kestävää pauketta ja kolinaa, lopputuloksena tie tontin rajalta mökin luo sekä kuoppa perustuksia varten. Tukit pinoon, risut ja kannot pois, kaivamista, kivien siirtelyä, soran ja hiekan tuomista... Jännitysmomenttina suurimman kiven siirtäminen keskeltä mökin paikkaa, onnistui lopulta! Kiitokset päteville ja ammattitaitoisille työmies-veljeksille, hienoa jälkeä tuli!  


Ensiksi risut pois, jotta pääsee maahan käsiksi.




Tässä pinossa riittää halkojen hakkaamista. Ja näitä pinoja on kaksi - ei työt lopu tontilla kesken...

Nämä kivet olivat mökin kuopassa, kaivinkoneelle haastetta!




Tien pohjaa.

  

Valmis tie tontin ylälaidasta mökille ja rantaan päin.

Tähän kuoppaan olisi tarkoitus saada mökki!


sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tähtiä ja tulenloimua



Nyt on taas vietetty mielen rauhoittava viikonloppu tontilla! Tällä kerralla otimme hieman rauhallisemmalla tempolla, lähinnä puuhastelua huussin parissa ja lauantaisen sateen tultua, tulen loimusta nauttimista nuotion äärellä. Nuotio oli kesän ensimmäinen, aikaisemmin metsä on ollut liian kuiva avotulen tekoon, kyllä sitä oltiinkin jo kaivattu - nyt saimme odotetun savun hajun vaatteisiimme!

Perjantai  iltana me kaupunkilaiset saimme kokea luonnon tepposet: Ihmettelimme, minkä lampun naapuritontin pariskunta on meidän kukkulalle laittaneet. Kirkas lamppu siellä puiden siimeksessä paloi, välillä himmeten. Sitä aikamme ihmettelimme, kunnes menin rantaan ihailemaan kirkkaan elokuisen illan ensimmäisiä tähtiä ja se "lamppu" oli nousussa metsän takaa, kuu :)

Sunnuntaina pojat saivat jännitysmomentin metsän rauhaan kun urakoitsija toi perävaunullisella rekka-autolla kaivinkoneen tontille! Kyllä siinä riitti pojille ihmeteltävää! Pienin leikki koko junamatkan kaivurinkuskia, sama puuha jatkui vielä maanantai-aamuna päiväkodilla...


Huussin seinän väri, "kuusi" lähikuvana




Aika hyvin onnistuimme piilottamaan huussin luontoon...

Aurinkoa vesisateessa nuotion loimussa...

Aamun paras hetki!


Tästä se alkaa...

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sateista telttailua

Viikonloppu vierähti pikavauhtia tontilla. Lauantaina oli poutaa, mutta aamuyöllä alkoi sade, joka jatkui sunnuntaille, kunnes lähdimme kotiin, silloin pilkisti aurinko.

Korpimökki

"Eukonkivi", tonttimme reunalla oleva jättimäinen siirtolohkare. Tämän vuoksi ihastuimme tonttiimme!



Minä ja pojat siivosimme tonttia risuista, jotka olivat peräisin n. 10 kuusen kaatamisesta. Kotiintuliaisena siitä hommasta saatiin punkki, joka oli kiinni keskimmäisen pojan hartiassa. Toivotaan, että saatiin ajoissa pois...




Mieheni rakensi huussia, joka jo melkein valmistui. Maalitkin jo ostettu, ulkoväri tulee olemaan "kuusi", ovi ja lattia "välimeri" ja sisäseinät sinistä (kärpästen vuoksi). Nyt ei vielä voitu maalata mitään, satoi liikaa. Kattonakin edelleen pressu, mutta kuivikekäymälä on, hyvästi riuku!



Oman rannan viehätystä ei voi välttää! Uimassa kävimme monta kertaa raikkaassa järvessä! Vesi on tosi matalalla. 

perjantai 9. elokuuta 2013

Työn touhussa

Mieheni lähti tänään työmatkan yhteydessä tontille hommiin. Minä ja pojat jatkamme huomenna perässä, juna kuljettaa lähes perille asti. Tarkoitus olisi saada viikonlopun aikana huussi valmiiksi (maalaus myöhemmin) ja risut kerättyä pois mökin pohjatöiden tieltä.

Tässä kuva huussin kehikosta, ovi tulee järvelle päin, tietysti. Tikapuut kattohommia varten myös itse rakennetut.

Telttamajoituksen syysvalaistus. Ja taustalla osa syksyn puuhasta, tukkeja. Ne pitäisi hakata haloiksi.

Alkuun pääsemisen hankaluutta

Saunamökki rakennetaan keskellä olevan kiven kohdalle, tässä kuvassa on jo puut kaadettu.


Siirrän blogini Vuodatuksesta tänne.  Korpimökki Vuodatuksessa Linkin kautta pääsee tarkastelemaan aikaisemmin tapahtunutta, alla kuvattua tarkemmin. Tästä eteenpäin jatkan tänne kirjoittamista, uusin ajatuksin ja ideoin.

Lyhyesti tähän mennessä tapahtunutta, edelliseen blogiin tarkemmin kirjattuja:
  • Juhannuspäivänä 2013 päähänpisto tonttien katselemisesta ja vuosien ajan hautunut päätös siitä, että oma kesämökki halutaan.
  • Pankin kanssa lainaneuvottelut pikaisella aikataululla ja kaupat tontista parin viikon kuluessa. Välissä tehtiin lomamatka ja palattiin entistä varmempana asiasta.
  • Puiden kaatoa tontilla, mökkipaketin valintaa, vastaavan rakennusmestarin etsimistä, tarjouspyyntöjä, tarjouspyyntöjä ja tarjouspyyntöjä eri urakoitsijoilta, rakennuslupahakemuksen ja kaiken maailman papereiden täyttämistä, asemapiirroksen suunnittelua, tekemistä ja stressiä :) Aikataulujen uusimista, ajatusten pyörittelyä, paniikkia. Ja koko ajan kuitenkin onnen tunnetta siitä, että saadaan oma paikka tähän maailmaan!